صنعت لوازم خانگی زیر فشار افزایش قیمت مواد اولیه و محدودیت‌های تولید


مدیرعامل شرکت رشد پلاست با اشاره به افزایش هزینه‌های تولید، محدودیت در تأمین مواد اولیه پلیمری و مشکلات واردات قطعات، نسبت به کاهش تولید در صنعت لوازم خانگی هشدار داد و خواستار ایجاد تناسب میان قیمت مواد اولیه و قیمت‌گذاری محصولات نهایی شد.

به گزارش آرمان آرا،مدیرعامل شرکت رشد پلاست با اشاره به افزایش هزینه‌های تولید، محدودیت در تأمین مواد اولیه پلیمری و مشکلات واردات قطعات، نسبت به کاهش تولید در صنعت لوازم خانگی هشدار داد و خواستار ایجاد تناسب میان قیمت مواد اولیه و قیمت‌گذاری محصولات نهایی شد.

در ادامه سلسله گفت‌و‌گو‌های «صدای صنعتگر» و در حاشیه نمایشگاه صنعت لوازم خانگی، «مرتضی رشیدی» مدیرعامل شرکت رشد پلاست، از فعالان زنجیره تأمین این صنعت، به تشریح مهم‌ترین چالش‌های تولیدکنندگان پرداخت و تأکید کرد که افزایش قیمت مواد اولیه، محدودیت‌های وارداتی و ناترازی انرژی، فشار مضاعفی بر واحد‌های تولیدی وارد کرده است.

افزایش هزینه مواد اولیه؛ چالشی جدی برای تولیدکنندگان

رشیدی با اشاره به مشکلات تأمین مواد اولیه پلیمری اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌های فعلی تولیدکنندگان، افزایش مستمر قیمت مواد اولیه و دشواری دسترسی به برخی گرید‌های مورد نیاز است. این موضوع به ویژه در محصولاتی مانند ABS که کاربرد گسترده‌ای در تولید قطعات لوازم خانگی و به خصوص یخچال دارد، بیش‌تر احساس می‌شود.

وی افزود: مشکلات ایجادشده در زنجیره تأمین برخی مواد، از جمله بوتادین، بر تولید و عرضه ABS تأثیر گذاشته و محدودیت عرضه این محصول، همراه با رقابت شدید در معاملات، شرایط تأمین مواد اولیه را برای واحد‌های تولیدی دشوارتر کرده است.

رشیدی با اشاره به مشکلات تأمین مواد اولیه پلیمری اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌های فعلی تولیدکنندگان، افزایش مستمر قیمت مواد اولیه و دشواری دسترسی به برخی گرید‌های مورد نیاز است. این موضوع به ویژه در محصولاتی مانند ABS که کاربرد گسترده‌ای در تولید قطعات لوازم خانگی و به خصوص یخچال دارد، بیش‌تر احساس می‌شود.

وی افزود: مشکلات ایجادشده در زنجیره تأمین برخی مواد، از جمله بوتادین، بر تولید و عرضه ABS تأثیر گذاشته و محدودیت عرضه این محصول، همراه با رقابت شدید در معاملات، شرایط تأمین مواد اولیه را برای واحد‌های تولیدی دشوارتر کرده است.

مدیرعامل رشد پلاست با اشاره به تأمین بخشی از مواد اولیه مورد نیاز این شرکت از تولیدکنندگان داخلی، از جمله پتروشیمی تبریز، گفت: با وجود ظرفیت‌های داخلی، محدودیت عرضه و نوسانات قیمت هم‌چنان از دغدغه‌های اصلی تولیدکنندگان است. در برخی موارد نیز استفاده از مواد وارداتی اجتناب‌ناپذیر می‌شود.

کاهش تولید لوازم خانگی در پی مشکلات واردات و تأمین قطعات
رشیدی در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو به وضعیت صنعت لوازم خانگی پرداخت و گفت: پس از خروج برند‌های خارجی از بازار ایران و اعمال محدودیت‌های وارداتی از سال ۱۳۹۷، تولیدکنندگان داخلی توانستند ظرفیت‌های قابل‌توجهی ایجاد کنند و در فاصله سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱، صنعت لوازم خانگی رشد مناسبی را تجربه کرد.

وی افزود: در این دوره، تولیدکنندگان داخلی علاوه بر افزایش تیراژ، موفق به ارتقای کیفیت محصولات شدند و سهم ساخت داخل در تولید محصولاتی مانند یخچال و ماشین لباس‌شویی به میزان قابل‌توجهی افزایش یافت.

با این حال، به گفته وی، صنعت لوازم خانگی هم‌چنان در تأمین برخی قطعات کلیدی از جمله کمپرسور یخچال و بخشی از برد‌های الکترونیکی به واردات وابسته است و مشکلات مربوط به ثبت سفارش، واردات و حمل‌ونقل دریایی، تأمین این قطعات را با دشواری مواجه کرده است.

رشیدی تأکید کرد: مجموعه این عوامل، در کنار افزایش قیمت محصولات نهایی و کاهش تقاضا، موجب افت قابل‌توجه تولید در برخی واحد‌های صنعت لوازم خانگی شده و زنجیره تأمین این صنعت را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

ناترازی انرژی و نگرانی از محدودیت‌های زمستانی
مدیرعامل شرکت رشد پلاست با اشاره به مشکلات تأمین انرژی واحد‌های صنعتی گفت: تولیدکنندگان در فصل تابستان با محدودیت‌های برق مواجه بودند و اکنون نگرانی‌هایی نسبت به تکرار محدودیت‌های انرژی در فصل سرما، به‌ویژه در حوزه تأمین گاز و گازوییل، وجود دارد.

وی ابراز امیدواری کرد که با مدیریت مناسب تأمین انرژی، از ایجاد اختلال بیش‌تر در فعالیت واحد‌های تولیدی جلوگیری شود.

ضرورت اصلاح سیاست‌های قیمت‌گذاری محصولات نهایی

رشیدی در پایان این گفت‌و‌گو با انتقاد از عدم تناسب میان افزایش قیمت مواد اولیه و محدودیت‌های قیمت‌گذاری محصولات نهایی، خواستار بازنگری در سیاست‌های تنظیم بازار شد.

وی اظهار کرد: در شرایطی که تولیدکنندگان ناچارند مواد اولیه مورد نیاز خود را با قیمت‌های رقابتی و بعضاً با افزایش‌های قابل‌توجه تهیه کنند، اعمال محدودیت بر افزایش قیمت محصولات نهایی، فشار مضاعفی بر تولیدکنندگان وارد می‌کند.

مدیرعامل رشد پلاست تأکید کرد: انتظار فعالان صنعتی از مسوولان این است که با اصلاح سازوکار‌های قیمت‌گذاری، تسهیل تأمین مواد اولیه و رفع موانع واردات قطعات ضروری، شرایطی فراهم کنند که تولیدکنندگان بتوانند متناسب با افزایش هزینه‌های تولید، فعالیت اقتصادی خود را ادامه دهند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با اتخاذ تصمیمات حمایتی و ایجاد ثبات در بازار مواد اولیه، بخشی از مشکلات فعلی صنعت لوازم خانگی و صنایع پلیمری تأمین‌کننده این بخش برطرف شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *