وقوع سالانه ۳۰۰۰۰۰ مورد سوختگی در کشور/ علت عمده سوختگی کودکان چیست؟
مصطفی ده مردهئی درباره آمار سوختگی در کشور اظهار کرد: سالانه در کشور حدود ۳۰۰ هزار مورد سوختگی رخ میدهد که ۱۰ درصد یعنی حدود ۳۰ هزار مورد آنها، سوختگیهای شدید است که منجر به بستری میشود.
شایعترین علل سوختگی چیست؟
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری با اشاره به اینکه علت سوختگیها بسته به سن، تفاوت دارد، بیان کرد: علت عمده سوختگیها در سنین پایین، آب جوش و مایعات داغ است. در سنین بالاتر عمده علت سوختگیها حوادث شغلی مانند سوختگی با بنزین و مواد شیمیایی است.
۱۰درصد سوختگیها مربوط به تهران است
ده مردهئی با بیان اینکه ۱۰ درصد سوختگی کشور مربوط به تهران است، گفت: تعداد تختهای سوختگی در کشور باید بیش از دو برابر شود و در تهران حداقل باید ۲۰۰ تخت سوختگی دیگر داشته باشیم. در بیمارستان سوانح و سوختگی شهید مطهری ۱۱۰ تخت سوختگی داریم که در اکثر اوقات، پُر هستند.
رئیس بیمارستان شهید مطهری کمبود منابع و تخت بستری را یکی از چالشهای مهم در حوزه درمان سوختگی عنوان و بیان کرد: از لحاظ نیروی انسانی مشکل خاصی در زمینه درمان سوختگی وجود ندارد.
ده مردهئی ادامه داد: درمانهای سوختگی بستگی به درصد و درجه سوختگی هر فرد متفاوت است و اگر بیش از ۱۰ درصد سطح بدن سوخته باشد منجر به بستری میشود.
نکات ایمنی برای پیشگیری از بروز سوختگی در کودکان
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری با بیان اینکه بیشتر سوختگیها به دلیل عدم رعایت ایمنی است، تصریح کرد: به مردم توصیه میکنیم نکات ایمنی برای پیشگیری از سوختگی را رعایت کنند؛ از جمله این نکات ایمنی برای پیشگیری از سوختگی کودکان این است که والدین مایعات داغ را در جایی دور از دسترس اطفال قرار دهند؛ مایعات و غذاهای داغ را روی میزهای پوشیده شده با رومیزی بلند قرار ندهند زیرا کودکان با کشیدن رومیزی، موجب بازگشت غذای داغ روی خود میشوند؛ هنگام نوشیدن چای و نوشیدنیهای داغ، نوزاد خود را در آغوش نگیرند و ظروف حاوی آب جوش و مایعات داغ را بالای سطح زمین و در محلی امن و مستحکم که سطح غیرلغزنده دارد قرار دهند.
بیشتر بخوانید:
راههای جلوگیری از بیماریهای قلبی
۲۷۱ ۳۵
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!