کرسی آزاد اندیشی

جزئیات برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه براساس آیین‌نامه جدید

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی جزییات برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در این دانشگاه را تشریح کرد

 

به گزارش سایت پی ان یو نیوز PnuNews.com علی یوسفی با اشاره به آئین نامه کرسی‌های آزاداندیشی اظهار کرد: هدف اساسی از برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی ایجاد فرصت قانونی مناسب برای بیان آزادانه و ناصحانه اندیشه‌ها در دانشگاه است.

وی با اشاره به کارکرد کرسی‌های آزاداندیشی گفت: با رونق بخشیدن به کرسی‌های آزاداندیشی گفت‌وگوهای فرهنگی و تبادل آرا در دانشگاه منطقی‌تر شده و تدریجا روحیه حقیقت‌جویی و نقدپذیری در دانشگاه رشد بیشتری پیدا می‌کند.

یوسفی بردباری فکری و آزاداندیشی را لازمه تولید علم و نظریه‌پردازی دانست و تاکید کرد: تنها از طریق تضارب آراء در یک فضای منطقی و اخلاقی اندیشه‌ها بارور می‌شود و برخلاف آن در محیط فکری بسته و گرفتار جمود نمی‌توان انتظار نوآوری و خلاقیت داشت.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی، جریان آزاداندیشی در چارچوب آئین‌نامه کرسی‌های آزاداندیشی را نیازمند حمایت مسئولین دانشگاه، دانشجویان و اعضای هیات علمی دانست و اظهار کرد: در آئین‌نامه جدید کرسی‌های آزاداندیشی تا حد زیادی فرصت قانونی، امن و عادلانه برای تضارب آراء در اشکال گوناگون تضمین شده است.

یوسفی با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای تحقق اهداف کرسی‌های آزاداندیشی و نظارت بر حسن اجرای آن در دانشگاه برعهده هیات نظارت بر فعالیت‌های تشکل‌های اسلامی است، به مصوبه اخیر هیات نظارت بر تشکل‌های اسلامی دانشگاه فردوسی اشاره کرد و گفت: برگزاری کرسی آزاداندیشی در دانشگاه طبق مصوبات هیات نظارت بر فعالیت‌های تشکل‌های اسلامی مستلزم رعایت برخی ملاحظات است.

وی ادامه داد: کرسی آزاداندیشی به یکی از سه شکل مناظره، نقد و نظر و پرسش و پاسخ برگزار می‌شود و برای برگزاری کرسی در هر سه شکل مذکور، حضور مجری کارشناس با ویژگی‌ها و وظایف مصرح در بند پنج از ماده 6 آئین‌نامه الزامی است. مطابق بند مذکور مجری کارشناس بایست نسبت به موضوع کرسی احاطه علمی داشته و از توانایی لازم برای مدیریت جلسه برخوردار باشد. همچنین معرفی طرفین مناظره، اعلام ضوابط اخلاقی در ارائه دیدگاه‌ها، رعایت تقسیم‌بندی عادلانه وقت جلسه و مراقبت از خارج نشدن مباحث از موضوع تعیین شده و ارائه تذکرات لازم در این خصوص از جمله وظایف مجری کارشناس است.

یوسفی تصریح کرد: در برگزاری کرسی‌های مناظره اختلاف دیدگاه طرفین در موضوع مناظره الزامی است و متقاضی برگزاری کرسی‌های مناظره مکلف است در فرم درخواست فعالیت علاوه بر معرفی مجری کارشناس، طرفین موافق و مخالف موضوع مناظره را مشخص کند. در صورت عدم معرفی مخالف، دبیرخانه هیات موضوع مناظره پیشنهادی را به اطلاع عموم دانشگاهیان رسانده و در صورت اعلام آمادگی سایر دانشگاهیان یا تشکل‌ها به عنوان مخالف، هیات نظارت بعد از بررسی‌های لازم به صدور مجوز اقدام می‌کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی با بیان اینکه متقاضی برگزاری کرسی‌های مناظره می‌بایست در فرم درخواست فعالیت مخاطبین برنامه خود را مشخص کند، یادآور شد: تعیین سطح کمی و کیفی مخاطبان (اختصاصی یا عمومی بودن) کرسی‌های مناظره برعهده هیات نظارت است.

یوسفی اضافه کرد: کرسی‌های مناظره مربوط به مواردی است که درباره موضوعاتی معین، مناقشه و اختلاف دیدگاه وجود دارد و این اختلاف به یک نوع صف‌بندی میان موافقین و مخالفین موضوع انجامیده است مانند اختلاف دیدگاه‌های سیاسی و مذهبی در میان دانشجویان.

وی با اشاره به دیگر اشکال کرسی‌ها عنوان کرد: کرسی‌های نقد و نظر و پرسش و پاسخ دارای مخاطب خاص بوده و براساس فراخوان یا دعوت برگزارکننده درجلسه شرکت می‌کنند. لازم است در تبلیغات مربوط نیز به مخاطبین اختصاصی کرسی‌های مذکور اشاره شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی افزود: کرسی‌های نقد و نظر مربوط به مواردی است که نظریه یا اثر معینی از قبل وجود داشته باشد و توسط ناقد متخصص و مطلع مورد بررسی و نقد قرار گیرد. از جمله مصادیق کرسی نقد و نظر، نقد آراء و نظریات، نقد کتاب، نقد فیلم، نقد عملکرد، نقد سیاست و امثال آن است.

وی تاکید کرد: کرسی‌های پرسش و پاسخ نیز مربوط به مواردی است که درباره یک موضوع مهم سوالات یا شبهاتی وجود داشته باشد و از طریق پرسش و پاسخ با افراد مطلع و متخصص در موضوع رفع ابهام شود. از جمله مصادیق کرسی پرسش و پاسخ، پرسش و پاسخ در موضوعات مهم دینی، سیاسی، اخلاقی، حقوقی، عملکردی و امثال آن است.

یوسفی با اشاره به تبصره اول و دوم ماده هفت آئین‌نامه کرسی‌ها، انعکاس مطالب کرسی‌ها در نشریات و رسانه‌های عمومی را تابع قوانین مطبوعات کشور دانست و گفت: لکن هیات نظارت در موارد خاص می‌تواند انعکاس مفاد و محتوای کرسی‌ها در نشریات و رسانه‌های رسمی کشور را ممنوع کند. ازاین‌رو متقاضی برگزاری کرسی باید در فرم درخواست فعالیت قصد انتشار یا عدم‌انتشار مطالب کرسی را از قبل مشخص کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی همه دانشگاهیان به ویژه فعالان فکری و فرهنگی دانشگاه را به مشارکت گسترده در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و رونق بخشیدن به تضارب افکار و اندیشه‌ها در دانشگاه دعوت کرد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *