دانشجویان خارج

تغییر فرایند جذب دانشجوی ایرانی در مالزی

دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مالزی که خواستار پذیرش دانشجوی ایرانی هستند به دنبال هماهنگی های به عمل آمده میان سفارت کشورمان و رایزنی علمی ایران در شرق آسیا از 9 مهر ماه ملزم به استعلام از رایزنی علمی شدند

 

به گزارش سایت پی ان یو نیوز PnuNews.com الزام دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مالزی به استعلام از رایزنی علمی ایران در شرق آسیا برای جذب دانشجوی ایرانی بخشی قانونی از فرآیند جذب دانشجو است.
'عباس قنبری باغستان'، رایزن علمی ایران در شرق آسیا روز دوشنبه در دیدار با 'روحای الدین بن عبدالرشید'، رئیس بخش بین الملل مرکز خدمات جهانی آموزش مالزی (موسوم به ای.ام.جی.اس)، جزئیات این فرآیند و چگونگی اجرایی شدن این بخشنامه را مورد بررسی قرار داد.
'ای.ام.جی.اس' از سال 2013 مسئولیت صدور روادید برای دانشگاه های خصوصی مالزی و از ابتدای آوریل امسال نیز وظیفه صدور روادید و نیز تمدید روادید دانشگاه های دولتی و همچنین همه موسسات آموزی عالی این کشور را بر عهده گرفته است.
دراین نشست مقرر شد تمامی دانشگاه های دولتی و خصوصی و نیز مراکز آموزش عالی مالزی از نهم مهر ماه جاری تنها از طریق یک نماینده رسمی و تام الاختیارِ خود، نسبت به دریافت این استعلام اقدام کنند و رایزنی علمی نیز پس از بررسی مدارک و نیز اطمینان از صلاحیت دانشگاه، نسبت به صدور تأییدیه اقدام و به طور همزمان آن را در اختیار دانشگاهِ متقاضی و اداره ای.ام.جی.اس قرار دهد.
براساس این توافق، مسئولیت اجرای درست و نظارت بر فرآیند آن بر عهده ای.ام.جی.اس و مسئولیت اخذ استعلام از رایزنی علمی، بر عهده نماینده رسمی هر دانشگاه است.
انجام این فرآیند و اخذ استعلام هزینه مالی برای دانشجویان ایرانی ندارد و دانشگاه ها نیز حق ندارند بابت اخذ این استعلام از دانشجویان هزینه ای دریافت کنند.
براساس بخشنامه وزارت علوم مالزی و نیز اداره ای.ام.جی.اس، دریافت این استعلام به منزله بخشی قانونی از فرآیند ثبت نام است و در صورت تخطی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی مالزی از این قانون، اداره ای.ام.جی.اس به هیچ عنوان ویزای دانشجویی صادر نمی کند و دانشگاه ها متخلف طی هماهنگی با سفارت و رایزنی علمی در لیست سیاه قرار می گیرند.
به گفته رئیس بخش بین الملل مرکز خدمات جهانی آموزش مالزی، این فرآیند تنها شامل دانشجویان ایرانی نبوده و هم اکنون بیش از 30 کشور دیگر با استفاده از روش های مشابه، برای جلوگیری از سوء استفاده از دانشجویان و نیز نظارت بر عملکرد دانشگاه ها اقدام می کنند.
مالزی نیز در مورد دانشجویان بین المللی خود که به سایر کشورها اعزام می کند، از همین روش استفاده می کند.
'مجید صفار' کاردار موقت سفارت جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا، گفت: ساماندهی ورود دانشجویان ایرانی به مالزی، نظارت بر نحوه تعامل دانشگاه ها با آنها و صیانت از منافع دانشجویان، همواره یکی از دغدغه های سفارت بوده و با توجه به سوابق حضور دانشجویان ایرانی در مالزی و برخی سوء استفاده هایی که از آنها شده است، مجموعه اقدامات و هماهنگی های به عمل آمده تا حد بسیار زیادی می تواند مانع سوء استفاده های احتمالی در آینده شده و منافع آنها را نیز تأمین می کند.
قنبری، رایزنی علمی ایران در شرق آسیا نیز هدف از این برنامه ریزی را جلوگیری از صدور روادید جعلی توسط برخی شرکت ها و افراد سودجو به بهانه تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزشی مالزی و زیرپاگذاشتن برخی قوانین عنوان کرد
وی گفت: این فرآیند روش خوبی برای نظارت بر عملکرد دانشگاه ها در ارتباط با دانشجویان ایرانی است.
رایزن علمی افزود: این استعلام، روشی کاملاً متفاوت از نظام ارزیابی دانشگاه های مالزی توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و تایید استعلام ها از سوی رایزنی علمی به هیچ عنوان به معنای تایید علمی دانشگاه ها و در نتیجه شناسایی مدارک این دانشگاه ها در وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیست.
وی گفت: این امر در تأییدیه هایی که به دانشگاهها ارائه می شود با توجه به شناسائی یا عدم شناسائی دانشکده ها و دانشگاه ها، یک به یک مورد اشاره قرار می گیرد.
حدود 30 ایرانی اخیرا با مراجعه به بخش کنسولی سفارت ایران در کوالالامپور، مدعی سوء استفاده موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو شدند و در نهایت روشن شد مدیر این موسسه پس از کلاهبرداری 30 میلیونی از هر دانشجو از مالزی گریخته است. همه این افراد با ویزای معتبر دانشجویی، وارد این کشور شده بودند.
طبق بخشنامه جدید وزارت علوم مالزی و نیز ابلاغیه اداره ای.ام.جی.اس، از 9 مهر ماه هیچ شرکت و یا موسسه جذب دانشجو در دانشگاه های مالزی نمی تواند راسا در فرآیند کسب روادید دانشجویان ایرانی که خواستار ادامه تحصیل در مالزی هستند، اقدام کند

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *