دانشگاه پیام نور به جمع دانشگاههای یک درصد برتر دنیا پیوست
۳۳ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در جمع دانشگاههای یک درصد برتر بین المللی قرار گرفتند که در میان این دانشگاهها می توان به دانشگاه های الزهرا (س)، گیلان و پیام نور اشاره کرد.
به گزارش سایت پی ان یو نیوز PnuNews.com محمد جواد دهقانی، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اعلام کرد: استنادها اصلی ترین شاخص مرجعیت علمی در دنیای علم مدرن محسوب می شوند. استنادها بیانگر میزان استفاده از علمی هستند که تولید شده است. پایگاه های استنادی معتبرترین مجلات بین المللی را نمایه سازی می کنند، اما تمامی نتایج پژوهشی منتشر شده در مجلات نمایه شده در این پایگاه ها استناد دریافت نمی کنند.
وی ادامه داد: تعداد اندکی از مقالات پژوهشی هستند که بخش بزرگی از استنادهای دنیای علم را به خود اختصاص می دهند. انجام پژوهش هایی که استنادهای بالایی را دریافت کنند سبب مرجعیت تولید کنندگان علم می شود. بنابراین دانشگاه های کشور باید بکوشند تا پژوهشگرانشان را به سمت انجام پژوهش های موثرتر رهنمون کنند.
دهقانی اظهار داشت: پایگاه طلایه داران علم آی.اس.آی (ISI/ESI) به معرفی دانشگاه های یک درصد برتر دنیا می پردازد. دانشگاه های یک درصد برتر دنیا به تولید علمی پرداخته اند که اثرگذارتر بوده است. طلایه داران علم دانشگاه های دنیا را بر حسب تعداد کل استنادهایی که در بازه زمانی ۱۰ سال اخیر دریافت کرده اند به صورت نزولی مرتب سازی کرده و سپس دانشگاه های یک درصد برتر را انتخاب می کند. در آخرین فهرست اعلام شده، ۳۳ دانشگاه ایرانی در پایگاه طلایه داران علم آی.اس.آی به عنوان دانشگاه های یک درصد برتر دنیا معرفی شده اند. قبلا ۳۰ دانشگاه از ایران در این فهرست قرار داشتند که هم اکنون به ۳۳ دانشگاه افزایش یافته است.
سرپرست ISC افزود: ۱۴ دانشگاه از مجموع دانشگاه های جامع، ۱۰ دانشگاه و موسسه از علوم پزشکی، ۷ دانشگاه صنعتی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه پیام نور در این فهرست قرار دارند. دانشگاه های الزهرا (س)، گیلان و پیام نور دانشگاه های هستند که به تازگی در دسته دانشگاه های یک درصد برتر دنیا قرار گرفته اند.
وی ادامه داد: از میان دانشگاه های علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شهید بهشتی، شیراز، تهران، تبریز، کرمان، اصفهان، ایران، بقیه الله (عج) و انستیتو پاستور در زمره دانشگاه های یک درصد برتر دنیا قرار گرفته اند. از میان دانشگاه های صنعتی، دانشگاه صنعتی اصفهان، شیراز، امیرکبیر، شریف، بابل، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و علم و صنعت ایران در دسته دانشگاه های یک درصد برتر بین المللی قرار گرفتند. همچنین در بین دانشگاه های جامع، دانشگاه های تربیت مدرس، شهید باهنر کرمان، تهران، فردوسی مشهد، تبریز، رازی، سمنان، کاشان، بوعلی سینا، شیراز، الزهرا (س)، ارومیه، یاسوج و گیلان توانسته اند جزء دانشگاه های یک درصد برتر دنیا قرار گیرند.
دهقانی افزود: برای دستیابی به مرجعیت علم و فناوری در جهان بر اساس اولین بند سیاست های کلان علم و فناوری یکی از شاخص های مهم میزان استنادها به انتشارات علمی یک کشور است. این امر بیانگر میزان تکیه نظام جهانی علم بر علم آن کشور است. دنیای علم امروز استنادها را به عنوان یکی از شاخص های اصلی مرجعیت پذیرفته است. بر اساس مستندات موجود برای افزایش میزان استنادها و اثر گذاری علمی لازم است دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور در حوزه دیپلماسی علم و فناوری و اثرگذاری اقتصادی نیز گام های اساسی بردارند
بفرمایید ایا امکانش هست جهت حفظ این دانشگاه هر چه سریعتر 4000 کارمند قراردادی و 1100 عضو علمی قراردادی تبدیل وضعیت شوند ؟ نتیجه رایزنی شما چه شد ؟
میدانید که اگر نیروهای این دانشگاه برتر و بزرگ اخراج شوند دیگر الزام وزارت علوم برای دادن دانشجو به این دانشگاه از بین میرود…..
شیرینی ریاست دکتر رستمی ابوسعیدی چه شد ؟
قطع همکاری با اعضا علمی دانشیار بازنشته که ماهی ده ملیون حقوق میگیرند و ترمی هفت ملیون تومان حق التدریس و ترمی ملیون ها تومان هزینه مشاوره و استاد راهنمایی….که میشود با این واحد های درسی موظفی چندین عضو علمی جوان را پر کرد و با این حقوق ده ها کارمند قراردادی راحفظ کرد، چی شد ؟
ممنونیم اقای دکتر فیصل حسنی اگر لیست این افراد بالای سی سال را پرینت بفرمایید…..
می خواهم بدانم این افتخار مال همان هیات علمی بدبختی است که ماه هاست منتظر روشن شدن وضعیت استخدامی شان هستند و هنوز هیچ خبری نیست؟مسوولین عزیز باید از وضعیتی که درست کرده اند نزد خداوند جوابگو باشند ولی دریغ از یک ذره وجدان کاری.
این موضوع مدیون تلاشهای برفسور چایچی میباشد