دانشگاههای اصفهان؛ پل ارتباطی صنعت و جامعه
ایسنا/اصفهان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان گفت: دانشگاه اصفهان و صنعتی اصفهان با کسب رتبه برتر در ارتباط با صنعت و جامعه، پل ارتباطی مؤثری میان دانشگاه، صنایع و مردم ایجاد کردهاند و زمینهساز توسعه استان شدهاند.
هادی امیری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان توانستهاند در حوزه ارتباط با صنعت و جامعه در سطح کشور رتبههای قابلتوجهی کسب کنند. این موفقیت میتواند به صنایع استان و مردم امید تازهای بدهد و امسال شاهد اجرای پروژههای بیشتری در تعامل با صنعت باشیم. برخی از پروژههای ما با همکاری جهاد دانشگاهی در حال انجام است که این همکاری میتواند زمینه توسعه بیشتر برای دانشگاه صنعتی و دانشگاه اصفهان باشد.
وی افزود: عوامل متعددی در این موفقیت دخیل بودهاند، اما اگر بخواهم بر اساس اولویت به آنها اشاره کنم، عامل نخست حضور یک مدیر کاربلد در بخش ارتباط با جامعه دانشگاه اصفهان است. ایشان از سرآمدان حوزه ارتباط با جامعه و صنعت بهشمار میروند و به نظرم این عامل یکی از مهمترین متغیرهای پیشبرد این مسیر است. علاوه بر این، همدلی و هماهنگی قابلتوجهی در مجموعه مدیریت ارتباط با جامعه دانشگاه وجود دارد. در این بخش، یک معاون بسیار توانمند و کارشناسانی ورزیده مشغول فعالیت هستند که انصافاً از بهترین نیروهای دانشگاه به شمار میروند. همکاری سایر بخشهای دانشگاه نیز در این موفقیت بیتأثیر نبوده است. واحد مالی دانشگاه در پرداختهای مربوط به طرحهای پژوهشی همکاری قابلتوجهی دارد. واحد آموزش دانشگاه نیز در بحث اعمال کسر واحدهای آموزشی برای اساتیدی که طرح پژوهشی دارند، همراهی بسیار خوبی با ما داشته است،
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان گفت: همچنین واحدهای فرهنگی و امور دانشجویی نیز از معاونت پژوهشی حمایت کردهاند تا دانشجویان فعال در طرحهای پژوهشی از تسهیلات اسکان در خوابگاهها بهرهمند شوند. در این راستا، واحدهای فرهنگی نیز انگیزهبخشی مناسبی برای دانشجویان داشتهاند. من معتقدم که اگر این مسیر ادامه پیدا کند و تمام اجزای دانشگاه با همافزایی و همکاری به هدف مهم ارتباط بیشتر دانشگاه با جامعه و صنعت بپردازند، شاهد موفقیتهای بیشتری خواهیم بود.
امیری ادامه داد: شعار ریاست دانشگاه اصفهان، جامعهمحوری و تمدنسازی است. این شعار موجب شده است که تمام اجزای دانشگاه بسیج شوند و همکاری گستردهای در این زمینه داشته باشند.
وی افزود: در بحث هدایت شغلی، مسئول دفتر هدایت شغلی و کارشناسان این حوزه مجاهدت زیادی داشتهاند و اقدامات قابلتوجهی در این زمینه صورت گرفته است. ما در برگزاری دورههای آموزشی، همچنین طرحهای مرتبط با بورسیه صنعت و مشاغل، گامهای مثبتی برداشتهایم که امیدواریم این فعالیتها تداوم داشته باشد. نکته قابلتوجه دیگر، همراهی صنایع و سازمانهاست. جا دارد از معاونتهای سابق و فعلی استانداری اصفهان تشکر کنم که به درک عمیقی از نقش دانشگاهها در حل مسائل استان رسیدهاند.
وی اظهار کرد: اقبال صنایع به پژوهش در استان اصفهان افزایش یافته است و شاهد مراجعه صنایع به دانشگاه برای ابراز نیازهای پژوهشی و فناورانهشان هستیم، البته تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم. در حال حاضر حجم قراردادهای دانشگاه اصفهان با صنعت حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است، اما هدف ما رسیدن به ۲۰۰۰ میلیارد تومان است.
امیری بیان کرد: با توجه به نیازهای صنایع استان و توانمندیهای دانشگاه، این هدف کاملاً دستیافتنی است و میتواند دانشگاه را به کارخانه تولید دانش و ثروت تبدیل کند.
وی گفت: ترتیباتی که در سنوات گذشته توسط معاونان پژوهشی و مدیران ارتباط با صنعت و جامعه اندیشیده شده بود، بسیار کارگشا بوده است. ما در گذشته نیز بهعنوان دانشگاه برتر در حوزه ارتباط با صنعت و جامعه شناخته شده بودیم و این مسیر را ادامه دادهایم. چند اتفاق ویژه از جمله اختصاص کسر واحد آموزشی برای طرحهای پژوهشی که با همکاری معاونت آموزشی دانشگاه عملی شده و میتواند به تحقق جهش قابلتوجهی در حجم قراردادها کمک کند، تشکیل هستههای پژوهشی که هدف آن همکاری اساتید در حوزههای تخصصی برای رفع نیازهای صنایع است.
وی افزود: ما برای این گروهها گرنت ویژهای اختصاص داده و تجهیزات آزمایشگاهی فراهم کردهایم، ایجاد همکاری سهجانبه در ناحیه نوآوری دانشگاه. حضور شرکتهای دانشبنیان توانمند و همکاری آنها با اساتید، امکان تولید دانش فنی برای رفع نیازهای فناورانه صنعت را فراهم کرده است. این همکاری موجب تحولی جدی در پژوهشها و فعالیتهای فناورانه دانشگاه خواهد شد. در این دوره رخ داده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان اضافه کرد: ناحیه نوآوری دانشگاه اصفهان به تدریج در حال تبدیلشدن به فضایی است که دانشجویان و اساتید میتوانند فعالیتهای فناورانه و پژوهشی خود را در آنجا انجام دهند. این اتفاق بسیار امیدوارکننده است و موجب ارتقای مهارتهای دانشجویان و اشتغالپذیری بیشتر آنها خواهد شد. در پایان لازم میدانم به ظرفیت بینظیر قانون جهش تولید دانشبنیان اشاره کنم که برای استان اصفهان بهعنوان یکی از استانهای صنعتی کشور فرصت بزرگی است.
انتهای پیام
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!