باقر لاریجانی

آیین نامه ارتقا هیات علمی دانشگاه‌ها در انتظار امضای رئیس جمهور

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: آیین نامه ارتقای اعضای هیات علمی مشترک میان وزارت بهداشت و وزارت علوم نهایی شد و در انتظار امضای رئیس جمهور است.

 


به گزارش سایت پی ان یو نیوز دکتر باقر لاریجانی در هفدهمین همایش آموزش علوم پزشکی و جشنواره شهید مطهری با اعلام این خبر افزود: در حال حاضر ۶۵ دانشگاه دولتی و ۹۰ واحد غیردولتی، آموزش ۱۹۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی را بر عهده دارند.

وی افزود: ما ظرفیت‌های دکترای عمومی را تا ۱۱ درصد، دوره‌های تخصصی ۲۰ درصد و دوره‌های فوق تخصصی را ۱۴ درصد افزایش داده‌ایم که از امسال ظرفیت پزشکی را تثبیت می‌کنیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به موضوع آمایش سرزمین و بسترسازی آمایش برای توسعه دانشگاه‌ها، گفت: به نظر می‌رسید که با آمایش، گسترش متوقف شود اما علیرغم این تصور، دانشکده‌های علوم پزشکی به طور مناسب گسترش یافتند.

لاریجانی از نیاز دانشگاه‌های علوم پزشکی به پنج تا هفت هزار هیأت علمی جدید خبر داد و گفت: امیدواریم با کمک سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، امکان جذب بیشتر هیأت علمی در دانشگاه‌ها فراهم شود.

وی اظهار داشت: آزمون‌های پزشکی به سمت الکترونیکی شدن پیش می‌روند و در گام اول آزمون پیش‌کارورزی را به صورت الکترونیک برگزار کردیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به الگوی تدوین بسته‌های تحول در آموزش پزشکی، خاطرنشان کرد: ما ابتدا آنچه می‌خواستیم را بررسی کردیم تا با یک روند رو به جلو به سوی استقرار برنامه‌های تحولی در دانشگاه‌ها پیش رویم؛ به همین منظور مرکز تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی نیز سامان پیدا کرده است تا بتوانیم ظرفیت‌سازی در دانشگاه‌ها را پی بگیریم.

لاریجانی با اشاره به تدوین نقشه راه مرجعیت علمی و تکمیل سند آینده‌نگاری در سال ۹۵، گفت: از امسال ۲۰ درصد تغییرات برنامه‌های درسی در اختیار دانشگاه‌ها قرار می‌گیرد.

وی افزود: مسائل و بیماری‌های مختلف هر منطقه از کشور متفاوت است و این موضوع باید در آموزش پزشکی لحاظ شود. دانشجوی پزشکی باید با اعتیاد، سوانح و حوادث از نزدیک آشنایی پیدا کند تا ذهنش نسبت به شرایط کشور باز شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به برنامه آموزش پرستاری با کمک بیمارستان‌ها، گفت: در سال ۹۵ ظرفیت تربیت نیروی انسانی پرستاری با کمک پرستاری به دفترچه های کنکور اضافه می شود.

وی برآورد نیروی انسانی مورد نیاز را یکی از برنامه های اصلی وزارت بهداشت برشمرد و گفت: بومی سازی راهنماهای خدمات بالینی نیز در این راستا انجام می گیرد. همچنین آیین نامه آموزش های مهارتی و حرفه ای و راهبردی نیز ابلاغ شده است.

لاریجانی گفت: مشارکت بخش خصوصی در آموزش پزشکی در سال ۹۵ با مدل روشنی انجام می گیرد و قیمت تمام شده آموزش هم واقع سازی می شود. این موضوع پس از نهایی شدن به دانشگاه ها ابلاغ می شود تا شهریه دانشگاه ها سامان پیدا کند.

وی افزود: رشته های مورد نیاز را بیشتر حمایت می کنیم برنامه هایی برای اخلاق حرفه ای و فلوشیپ اخلاق برای اساتید را به طور جدی اجرایی می کنیم.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به بین المللی سازی آموزش پزشکی گفت: وضعیت دانشجویان ایرانی در خارج و وضعیت پذیرش دانشجویان خارجی در ایران متناسب با جایگاه ایران نیست و بر همین اساس موضوع آمایش بین المللی دانشگاه ها به صورت جدی پیگیری می شود.

وی یادآور شد: به تفاهم نامه های مشترک دانشگاه ها با دانشگاه های خارجی در صورتی که نیمی از آموزش در ایران و نیمی در خارج باشد درجه علمی می دهیم. همچنین تفاهم نامه هایی با موسسات آزمون، آموزش و رتبه بندی خارجی امضاء کرده ایم.

لاریجانی از پیگیری صدور کارت بین المللی برای دانشجویان و اساتید و امضای تفاهم نامه با موسسات آمریکایی و اروپایی برای آزمون های بین المللی خبر داد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه آموزش مجازی راه اندازی شده است و از اردیبهشت ماه ثبت نام همه اساتید برای ادامه تحصیل به صورت مجازی در رشته آموزش پزشکی انجام می گیرد. همچنین آزمون صلاحیت بالینی برای اولین بار در کشور برگزار شد و با برگزاری امتحانات کشوری به طور دائم فاصله آزمون ها کاهش می یابد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به ارزیابی و اعتباربخشی موسسات آموزشی و بیمارستان های آموزشی گفت: این کار در سال ۹۵ به سرانجام می رسد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *