باقر لاریجانی

افزایش میان رشته‌ای ها در حوزه پزشکی با علوم انسانی

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: توسعه رشته های بین رشته ای میان حوزه علوم انسانی و حوزه علوم پزشکی با همکاری مناطق آمایشی نهایی صورت می گیرد.

به گزارش سایت پی ان یو نیوز باقر لاریجانی با بیان این مطلب افزود: توسعه راهبردی آموزش با رویکرد ویژه به رشته های میان رشته ای یکی از محورهایی است که در برنامه های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی مورد توجه قرار گرفته و مبنای واسپاری ماموریت های ویژه به مناطق آمایشی نیز توسعه میان رشته ای ها در نظام سلامت کشور است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت به تغییرات فضای ملی و بین المللی اشاره کرد و گفت: با شرایط حاضر لازم رشته های موجود پاسخگوی نیازهای نظام سلامت نیست و مرزهای بین رشته های علوم پزشکی و سایر حوزه ها کمرنگ شده و لازم است با رویکردی نوین به توسعه آموزش بین رشته ای پرداخته شود.

وی گفت: مصوبه آمایش سرزمینی و تشکیل کلان مناطق آمایشی این شرایط را فراهم آورده تا نظام سلامت بتواند از کلیه ظرفیت های موجود در منطقه بهره برداری کند.

لاریجانی اضافه کرد: تعامل با دانشگاههای خارج از وزارت بهداشت از جمله ملزوماتی است که می تواند زمینه توسعه آموزش بین رشته ای را فراهم آورد و مناطق آمایشی این امکان را بیش از پیش فراهم آورده است.

وی گفت: توسعه رشته های بین رشته ای در حوزه علوم انسانی از جمله ماموریت هایی است که در منطقه ۵ آمایشی علوم پزشکی در دست پیگیری است و به زودی برنامه توسعه رشته های بین رشته ای در علوم پزشکی کشور با همکاری این کلان منطقه نهایی خواهد شد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت همچنین از تدوین برنامه های آموزشی مرتبط با طب سنتی با کمک دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد و گفت: این برنامه جزء ماموریت های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی منطقه ۵ آمایشی است که توسعه دانش طب سنتی را پیگیری می کند.

وی گفت: کشور ما در حوزه طب سنتی از منابع غنی علمی برخوردار است که لازم است باتوجه به طب نوین به روز رسانی و کاربردی شود.

لاریجانی با بیان اینکه کشور در برخی رشته های بومی خود می تواند در سطح دنیا سرآمد شود اضافه کرد: پس از واسپاری ماموریت توسعه رشته طب سنتی به منطقه ۵ آمایشی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز همکار وزارت بهداشت برای توسعه دانش طب سنتی در سطح ملی خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: با این همکاری زمینه ارائه برنامه های مدون برای توسعه دانش طب سنتی در کشور و ارائه آموزش های مناسب در مقاطع مختلف فراهم می شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت همچنین از واسپاری ماموریت توسعه آموزش پزشک خانواده به منطقه ۵ آمایشی کشور خبر داد و گفت: برنامه پزشکی خانواده از آغاز برنامه چهارم توسعه جزو تکالیف نظام سلامت کشور است و اجرای آن از سال ۸۹ در کشور آغاز شده است و همچنان نیاز به کار بیشتر دارد.

وی افزود: در زمینه اجرای این ماموریت در منطقه ۵ آمایشی لازم است تا به منظور توسعه این اقدامات در سطح ملی با سایر دانشگاههای متولی تربیت پزشک خانواده تعامل سازنده ای صورت گیرد.

لاریجانی اضافه کرد: برهمین مبنا طی ۱۰ روز آتی دانشگاههای متولی آموزش پزشک خانواده جلسه ای برای گسترش همکاری ها و ارتقای آموزش این رشته خواهند داشت

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *